söndag, augusti 22, 2010

GW och S

Den gamle socialdemokraten Leif GW Persson skriver mitt i prick om dagens socialdemokratiska parti i dagens Expressen. Han beskriver att han kommit till vägs ände med partiet. Han skall inom kort berätta vilket parti han kommer att rösta på istället. Kristdemokraterna borde ligga nära till hands tycker man ju.
KD står för en tydlig arbetslinje som regeringen, men vi vill samtidigt ha ett system som tar hänsyn till att en del inte KAN jobba. Vi står bakom förändringarna i sjukförsäkringen men inriktningen på den mänskliga rehabiliteringskedjan är viktig. Vi är ett parti som tror på en stark opolitisk fackföreningsrörelse. Vi driver en stark biståndslinje med en lång tradition av internationell solidaritet. Vi tror på ett sammanhållet samhälle med ett starkt föreningsliv. Många av dessa frågor är sådant som förr kännetecknade socialdemokratin, men vi har frågorna i en borgerlig tappning där vi inte tror att staten skall göra allt utan människor kan och bör få göra egna val i livet utan att stuvas in i kollektivets grå massa. Dessutom är vi medvetna om att vårt parti inte är perfekt och vi vågar ompröva gamla ställningstaganden när det behövs. Detta kännetecknar ju inte direkt S....
Välkommen till KD GW, om du vill!

Hans liknelse mellan Kim Jong-Il och Thomas Bodström är för övrigt ganska kul och mycket elak.....

http://www.expressen.se/kronikorer/gw/1.2105950/gw-bodstrom-har-tillsatts-pa-samma-politiska-meriter-som-kim-jong-il

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om Leif G.W Persson skulle bli Kristdemokrat är det väl att jämställa med uttrycket: " När fan blir gammal blir han religiös".

23 augusti, 2010 10:11  
Anonymous John Erik Ottosson said...

Sorry! Tryckte på fel knapp. Är aldrig anonym.
Johnny

23 augusti, 2010 10:13  
Blogger Simon Rundqvist said...

Det hedrar dig Johnny att du aldrig är anonym!
Kul kommentar om GW! Aldrig försent att ta sitt förnuft till fånga...!

24 augusti, 2010 20:08  

Skicka en kommentar

<< Home