fredag, augusti 20, 2010

Rasismen måste bestridas i grunden!

Mitt inlägg och moteld mot rasismen på Sverigedemokraternas blogg politisktinkorrekt.info som jag beskrivit nedan ledde mycket riktigt till en flod av motangrepp från upphetsade rasister. Anledningen till att jag överhuvudtaget nämner bloggens namn här är dels att jag vill betona hur viktigt det är att alltid gå emot rasism och bestrida den i grunden, men också att dessa inlägg i frågan om vårt policydokument visar Sverigedemokraternas sanna väsen. Bakom populismen som de försöker dölja sig bakom ligger rasismens fula tryne. Det har inte hänt så mycket sedan BSS-tiden som Jimmie Åkesson vill få oss att tro. Döm själva av inläggen på bloggen.....

Jag kommer att göra allt jag kan i valrörelsen för att Sverige fortsätter vara ett land präglat av respekt för varandra och öppet för människor från andra länder som behöver skydd undan krig och förföljelse! SD och KD står för helt motsatta åsikter. Kommer SD mot all förmodan in i kommunfullmäktige i Jönköpings kommun i valet kommer jag att bestrida de enligt mig rasistiska åsikterna närhelst de kommer upp! Men jag har stort förtroende för Jönköpingsbornas långa tradition av internationell solidaritet och därför tror jag helt ärligt inte att SD kommer in och förpestar vårt kommunfullmäktige. Kristdemokraterna kommer aldrig att samarbeta med Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige! Det är ett löfte!

6 Comments:

Anonymous Erik, Sthlm said...

Hur ska man kunna döma ett parti av anonyma inlägg på en blogg? Deras åsikter behöver inte överensstämma med partiets.

T.ex. hade jag en klasskamrat som sympatiserade med vänstern och han brukade beskriva olika sätt som han önskade tortera och mörda moderater på. Ska vänsterpartiet ställas till svars för sådana tokerier?

Ett parti måste dömas för sina åsiktsdokument och för vad dess officiella företrädare säger och skriver.

20 augusti, 2010 19:12  
Anonymous Gustaf Janson said...

Simon har uppenbarligen lite svårt att hålla reda på skillnaden mellan äpplen och päron, men jag hjälper gärna till.

Politiskt Inkorrekt är ingen sverigedemokratisk blogg. Vi har ingen som helst officiell koppling till det partiet och att då försöka pådyvla SD åsikter som framförs i artiklar och inläggskommentarer är ju i sedvanlig politiskt korrekt anda det enda man kan göra när argumenten i övrigt tryter, men icke desto mindre så fel det kan bli.

Att kritisera islam kan aldrig vara rasistiskt. Det är ett generellt tankefel, ett av många för övrigt, som den argumentslöse också tar till när man skall vifta bort all mycket berättigad kritik mot ideologin/religionen islam. Islam har ingen etnicitet, ingen "ras" och ingen hudfärg, hur man då kan beskriva kritik mot ideologin/religionen som "rasism" vet endast politiskt korrekta och djupt ignoranta människor.

Dokumentet som kritiserades i vår artikel visar med all önskvärd tydlighet att Jönköpings kommun helt vikt ner sig för muslimska kravmaskiner. Alldeles oavsett vad Simon och hans medarbetare i kommunen säger är detta ett ovedersägligt faktum. Detta bör och skall alldeles självklart kritiseras utan att okunniga och argumentslösa dussinpolitiker skall avfärda kritiken som "rasism".

Tycker man att rättfärdig kritik mot en våldsförhärligande, kvinnoförtryckande ideologi nödtorftigt maskerad till religion är "rasism", då är det inte karriärvalet som politiker i ett land med gammal demokratisk tradition det yrkesval som man i första hand bör satsa på.

Tycker man åsiktsförtryck är det finaste som finns så kan jag på rak arm rekommendera helt andra länder att bo i. Av någon märklig anledning är alla dom jag kommer på antingen kommunistiska eller muslimska...

20 augusti, 2010 22:11  
Blogger Simon Rundqvist said...

Erik (Almqvist????) Sthlm. Se inlägget nedan av Gustaf Janson och mitt svar på det, så får du svar på dina funderingar. Det SD säger och skriver stämmer enligt min mening väldigt väl med vad som finns på den aktuella bloggen.

Gustaf Janson: Intressant att någon på bloggen politiskt inkorrekt går ut med sitt namn.Det hedrar dig trots allt. Det är annars mest signaturer där har jag märkt.
Den nämnda bloggen uppmanar folk att rösta på SD kandidater, presenterar företrädare för det partiet, lyfter fram nyheter som handlar om SD och dem närliggande frågor mm. Måhända är ni ingen officiell SD-blogg, men likväl finns en tydlig koppling som är väldigt uppenbar för oss andra. Därmed speglar bloggen åsikter som SD-sympatisörer har. Den visar därmed bottenskrapet under den någotsånär putsade Jimmie Åkessonytan.

Att kritisera en religion är inte rasism, så långt håller jag med. Olika religioner kritiseras dagligen i svensk debatt och det är en del av religionsfriheten och demokratin. Dock kan sättet det sker på innebära rasism! Därav min anklagelse mot er.

Jag kommer att fortsätta försvara det policydokument vi har som visar på hur skolorna i kommunen kan förhålla sig till barn med islamisk religion. Det är ett bra samarbetsdokument, framtaget i samförstånd mellan förvaltning, politisk ledning och muslimska ledare. Dessa personer är inga kravmaskiner utan ödmjuka individer som vi kunnat ha bra samtal med. Kraven på att svensk skolplikt och svensk skollag följs är tydliga.
Det är tydligt att SD och din blogg inte vill ha ett sådant samförstånd, eftersom det gynnar era syften om det finns en konflikt, eftersom det då blir enklare att visa på påstådda fasor med det mångkulturella samhälle som ni inte vill ha.
KD och SD står för en helt olika människosyn, där vi tror på ett universellt och okränkbart människovärde. Därför kommer vi aldrig kunna få en samsyn i dessa frågor och vi kommer därför heller aldrig att samverka med er.

Intressant också att du rekommenderar mig att bosätta mig i ett annat land. Trodde inte du trodde på invandring och mångkulturella stater...
Det är möjligt att jag är en dussinpolitiker. Det får du gärna tycka, jag känner mig inte provocerad av det. Men tydligen är jag tillräckligt intressant för att du skall googla mitt namn och hitta min blogg och där vilja fortsätta debatten....

21 augusti, 2010 01:08  
Blogger Simon Rundqvist said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

21 augusti, 2010 01:08  
Blogger Simon Rundqvist said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

21 augusti, 2010 01:08  
Blogger Simon Rundqvist said...

Råkade skriva mitt eget inlägg 3 gånger på något märkligt sätt. Därav de borttagna inläggen ovan....

24 augusti, 2010 20:09  

Skicka en kommentar

<< Home