lördag, augusti 14, 2010

Kulan i luften, äntligen

Sitter och njuter av att äntligen kunna följa Premier League på TV. Viasat har den goda smaken att sända två matcher på TV6 idag som alla kan se och att dessutom börja med att sända Tottenham, mitt favoritlag. Laget har dessutom börjat mycket starkt och borde leda med minst 2-0 efter nu spelade 75 minuter.
Manchester City har en imponerande startelva. Men namn har aldrig byggt ett lag och jag tvivlar att man får ihop detta skrytbygge till ett lag så snabbt. Det kommer att ta en halv säsong innan man är ihoptrimmade och då kommer man att ha tappat alltför många viktiga poäng för att kunna vara med och slåss om mästerskapet. Det leder väl till ännu fler spektakulära köp till nästa säsong och så upprepas historien. Man skall heller inte underskatta traditionen. City är för mig fortfarande ett lag som åker jojo mellan premier league och andraligan, som som man gjort de senare åren. Det tar tid att bygga upp en kringorganisation som är byggd för att vinna.
För Tottenham är det däremot en säsong av vägval. Skall man hänga på de fyra stora och kunna ta nästa steg eller skall man förbli ett mittenlag. Jag är rädd att Champions league kan ta för mycket kraft och leda till att det går sämre i ligan. Men jag hoppas på framgångar förstås.
Kul också att se hur sympatiska Blackpool skall kunna hävda sig, hur det skall gå för Hodgson i Liverpool och om Elmander skall kunna slå på allvar i Bolton. Han har en spelstil som borde passa utmärkt i Premier League, men gör för få mål för att vara anfallare. Bättre att ge honom en mittfältsplats som i landslaget och som i början av Örgryte åren.
Chelsea och Man United känns väldigt ointressanta.
Den svensk som har bäst förutsättningar att bli en succé i år tror jag annars är Jonas Olsson i WBA. Stor stark, småful och mittback. Perfekt för England.
Hur som helst spännande blir det och jag hoppas Viasat fortsätter att sända en del matcher i TV6.