måndag, januari 14, 2013

Leve uppkäftigheten!

En massiv kritik har rullat mot Centerns förslag till nytt partiprogram. Självklart reagerar även en kristdemokrat starkt mot förslag som månggifte, slopad arvsrätt och plattskatt. Tydligt stolliga nyliberala tendenser.
Samtidigt är det lite befriande med förslag som sticker ut. Ett parti som vågar gå sin egen väg och som uppkäftigt pekar finger mot likriktningen i svensk politik. Där de två ledande partierna i ena fallet vunnit framgång genom att sluta tycka något överhuvudtaget, gå till val två gånger i rad utan eget program och där partiledaren varnat för visioner i ett offentligt tal och i det andra fallet bytt partiledare två gånger sedan förlustvalet 2006 utan att förnya varken politik eller framtoning och nu leds av en partiledare få sett röken av och som verkar sakna idéer helt.
Svensk politik behöver idéer och visioner, partier som vågar gå sin egen väg och lyfta blicken för att peka ut en färdriktning. Visst, centerns färdriktning skulle enligt min åsikt bli fel med det nya programmet, men att inte peka ut någon färdriktning alls utan leda landet dit vinden blåser kan i realiteten bli precis lika fel.
Här har KD ett bidrag att komma med i svensk politik. Vi har en röd tråd i det vi gör, även om den kan bli bättre och tydligare. Vi har idéer och vi vågar gå vår egen väg och sticka ut, utan att sticka iväg. Sverige behöver visioner och olika åsikter! I det avseendet, heder åt Centern. Gillar man det som centern en gång var, men inte känner sig hemma med det nya programmet kan man ju alltid istället rösta på...kristdemokraterna....